[Angkatan Tentera]

Sunday, February 13

[Maaf kan SAYA]

assalamualaikum to all......
sori sgt2 coz cik sasa sgt2 bz n xsempat nk umum kn sape yg menang contest hari tu.....sgt2 bz....sbb skrg cik sasa wat part time, study lg, ade bisness lg....haisyh....mmg bz...smpaikan diri sendiri pun x terurus....
sgt rindu nk post en3...hehehe....rindu kwn2 blog....lame sgt menghilang....ok2, cik sasa dh ade pemenang tuk giveaway hari tu....walaupun hanya 2 org yg join contest, cik sasa bg hadiah kat dua2 org ni, coz mereka punya cerita sgt best!!!!!!!!!sedih plak bc cite dorang but sgt kreatif, kepada farhana dan azwan...cik sasa akan bg hadiah kt korang taw...but cik sasa akan pilih 1 cerita je tuk di publish kn.....dan setelah sepakat ngn member2 cik sasa, kmi memilih Azwan sbgai pemenang.........yippppiiiii!!!!!!.....tpi cik farhana juga akan terima hadiah dripd cik sasa di atas penyertaan beliau.....weeeeeee....


ni hasil cerita kreatif by Azwan

Sekarang mama dah tua,
aku pulak baru je abis SPM,
Alhamdulillah, aku dapat result yang cemerlang,
Ini semua berkat doa mama,
usaha mama dalam mendidik aku,
Bagi aku mamalah guru aku yang banyak
mengajar aku erti hidup tanpa seorang ayah,

Aku dapat melanjut pelajaran ke menara gading,
Mamalah orang yang paling gembira,
Aku dpt lihat linangan air mata berderai membasahi pipi mama,
Alhamdulillah, air mata itu air mata kegembiraan,

Hari ke hari, kesihatan mama makin tidak menentu,
Namun, mama gagahkan diri untuk mencari sesuap nasi untuk kami,
Akhirnya, aku buat keputusan untuk tidak menyambung pelajaran,
Aku mahu bersama mama, sentiasa berada disisi mama,
Biar apa pon terjadi aku mesti disamping mama,

Tapi mama nak aku sambung pelajaran,
Kerana mama tahu itu lah impian aku selama ini,
Mama kata, aku lah satu-satunya harapan mama,
Biar susah macam mana,
mama akan tunaikan impian aku,

Aku akur dengan keputusan mama,
Aku berjanji aku akan banggakan mama suatu hari nanti,
Walaupun jasa mama x dpt kubalas sepenuhnya,
Tapi aku mahu mama sentiasa gembira,

Kalau aku Berjaya, aku nak pergi haji bersama mama,
Itulah janji yang aku harap mampu aku tunaikan buat mama,

Akhirnya, berkat doa yang berterusan dari mama,
Aku Berjaya menjadi manusia yang berguna,
Aku Berjaya pergi haji bersama mama,
Aku Berjaya buat mama bangga dengan aku,

Tapi alangkah indahnya jika papa masih ada…..
Akan aku kongsikan kejayaan ini bersama papa,
Tentu mamalah orang yang paling gembira,
Tidak dapat kulafazkan sayangku buat mama,
Jadi Aku tujukan lagu ini untukmu MAMA

p/s: tahniah kepada anda berdua......tq sgt2

6 comments:

Azwan@Mr Money said...

wah terharunya....
terima kasih1000000x yer.....
nak details tak?
hehehe......

Mohd Azwan Bin Salleh

284 Tmn Perumahan Telaga Daing 2,
21300 Kuala Terengganu,
Terengganu,

Nie email:
cynoxaz_one90@yahoo.com

cik sasa said...

okies Azwan, nnti cik sasa kasi hadiah nye k....tahniah3.....

Farhana Norudin said...

Ehhh at last ade jugak luck kan hahha. masuk apa apa contest tak pernah menang :)

NOR FARHANA BT NORUDIN

DYB-014, KOLEJ DUYUNG,
KAMPUS DUNGUN,
UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA DUNGUN,
23000 DUNGUN,
TERENGGANU DARUL IMAN.

thanks :)

cik sasa said...

wah semua org trg ni....hehehehe....okies dear, mggu ni cik sasa cari hadiah n post k, insyaAllah...~~~~tahniah~~~

Azwan@Mr Money said...

terima kasih.... nt dah siapkan VC untuk "lagu utk mama" gtaw k.

Farhana Norudin said...

Nanti if dah pos hadiah let me know ekk. sebab kene pergi sendiri ofis amik. so taktahu bila sampai brg :)

[Ais Kacang]

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Wedding tickers